Waarom kiezen voor handgemaakte producten?

Unieke, handgemaakte items voor interieur en lifestyle shop je bij SOEKS BY ROBIN. Maar wat maakt een handgemaakt product nou eigenlijk zo bijzonder en uniek? We leggen het je graag uit in deze blogpost.
 
1. Vakmanschap
Door het kopen van handgemaakte producten ondersteun je rechtstreeks de lokale artiesten die het product gemaakt hebben. Vaak gaat het om een eeuwenoude vakmanschap die is doorgegeven van generatie op generatie. Jij houdt deze prachtige traditie in leven door te kiezen voor een handgemaakt product. Daarnaast support je niet alleen de artiest maar ook zijn of haar gezin, een lokale community die leeft van de opbrengsten.
 
2. Originaliteit
Door het feit dat elk product met mensenhanden gemaakt wordt, zal elk product net een beetje anders zijn. Jouw item kan bijvoorbeeld verschillen qua kleur, qua patroon of qua afmeting. Zoals bijvoorbeeld bij onze Marokkaanse manden. En dat maakt jouw item juist zo uniek en leuk. Er is niemand op de wereld met exact hetzelfde item als jij.
 
3. Fair trade
Een eerlijke prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten. Dat is één van de belangrijkste kernwaarden van SOEKS BY ROBIN. Wij streven ernaar een zo’n eerlijk mogelijke verstandhouding to creëren tussen de verkoper en de koper, zodat iedereen er beter van wordt. Een win-win situatie!
 
4. Milieu
Door het feit dat elk product met de handgemaakt wordt en niet in een grote fabriek, besparen we ontzettend veel energiekosten. Producten worden altijd geleverd in kleine oplages in tegenstelling tot de massaproductie bij sommige bedrijven. Door het directe contact met de artiest, vóórkomen we ook nog eens onnodige transportkosten. Do we need to say more?
 
Tip: naast alle bovenstaande feiten, geeft het ook gewoon een heel fijn gevoel om ergens aan bij te dragen. Bekijk daarom onze geweldige items uit Marokko op de webshop onder de kop ‘shop’. Handgemaakt speciaal voor jou!\