• Jet van der Graaf

Creëer jouw eigen wereldse interieur met de tips van interieur stylist Jet van der Graaf

De hele wereld (is ons) thuis.

Reizen. We hebben gelukkig heel wat landen mogen bezoeken in ons leven; o.a. India, China, Kenia, Marokko, Thailand en Nepal en dat voelt nog steeds als een voorrecht, zeker nu het reizen er voorlopig niet in zit. Ook heeft mijn vriend vroeger in Tanzania en Zambia gewoond.

Het heeft mijn kijk op esthetiek en functionaliteit zeker beïnvloed en dat zie je terug in ons interieur. Overal vind je herinneringen aan onze reizen en avonturen en dat maakt dat ons huis een afspiegeling is van ons leven. Precies wat ik zo fascinerend vind aan interieurs… en dan eigenlijk het liefste eclectische interieurs, want juist als onverwachte items in een interieur wat niet ‘over-styled’ is, een verhaal vertellen over de bewoners, is mijn nieuwsgierigheid gewekt.

In ons eigen interieur vind je ook allemaal sporen van reisverhalen; kussens gemaakt van Afrikaanse stoffen, maskers uit Kenia, een keramisch visje uit Portugal, schelpen uit Nieuw-Zeeland, een beeldje uit Tanzania, een schilderij uit India, kandelaartjes uit Nepal, een schaaltje uit Israel, gevonden stenen uit Wales en van onze laatste trip met ons gezin naar Marokko namen we veel keramiek mee en sleepten we een heus Berber-kleed in onze bagage mee terug – er kon echt niks meer bij! Het is ons allemaal dierbaar en wordt dus niet zomaar ingewisseld voor een trend. Dit is wat bij ons verhaal hoort. Op onze laatste reis naar Marokko waren we gelukkig in de gelegenheid om het plaatsje Tamegroute te bezoeken. In dit woestijndorpje wordt door een paar families het typisch groene keramiek gemaakt. Met de opbrengst dragen ze enorm bij aan de gemeenschap zoals bijvoorbeeld het onderwijs.

Ik ben dol op dit aardewerk… het heeft eigenzinnige rafelrandjes en er is er geen één hetzelfde, ook de kleur varieert en gaat van mosterd naar donkergroen, echt prachtig! Het is tijdloos en combineert daardoor altijd perfect in elk interieur, juist doordat het zo ‘eigen’ is.
Onze tuin doet trouwens ook mee als het gaat om het herbergen van reisherinneringen: niet alles wat we meenamen uit Marokko kwam heel aan… iets met een springerig kind en een rugzak;-) Maar goed, weggooien doen we echt niet, dus het gebroken tamegroute aardewerk lijmden we dmv de kinstugi-methode (goudlijm) en de gebroken tajines kregen ergens een plekje in de tuin. In onze lounge chair gooi ik het liefste een kleurige Indiase quilt en een lekker kussen, het staat zo prachtig bij de bloemen in de tuin! Ik noem deze stoel trouwens ook wel eens de ‘mama-troon’… je moet de ogen van de kinderen zien rollen dan, hahahahaha!

Deze quilt komt trouwens uit de shop van Robin… want soms zit je tas gewoon te vol tijdens het reizen;-) Samen met de olijfboom, de vijg en de oleanders maken al deze items van onze kleine wilde tuin een beetje een werelds plekje…. heerlijk om in weg te dromen, weer even op reis!

Veel liefs, Jet


Recente blogposts

Alles weergeven