Rieten mand met deksel

Geschreven op 23-05-2022 door Robin Groot

In deze blog neem ik je mee met het product de rieten mand met deksel. Ik ga je vertellen op welke locaties in het huis je de mand(en) kunt gebruiken en waarvoor je de rieten mand kunt gebruiken. Want to know more? Lees dan gauw verder.

Oorsprong
De gevlochten mand wordt gemaakt door een familie wonend vlakbij de Marokkaanse stad Fes. Het maken van natuurlijke producten uit palmblad is een lang bestaande techniek die wordt doorgegeven van generatie op generatie. Vandaag de dag zorgt het zelfs voor een belangrijk deel van het inkomen voor veel families in Marokko. De passie en de zorg die wordt gestoken in het maken van elk product zie je terug in de hoge kwaliteit van de Marokkaanse manden. Door samen te werken met de lokale ondernemers uit Marokko en India, kan Robin unieke producten aanbieden die nergens anders verkrijgbaar zijn. Met de kennis en kunde van de lokale artiesten waarmee wij samenwerken, wordt er naar gestreefd alleen de allerbeste kwaliteit aan te bieden.

Geschikte locaties
De mand(en) kun je neerzetten in bijvoorbeeld de slaapkamer, toilet, badkamer of woonkamer. Je kunt de mand(en) gebruiken om een plant in te doen en te laten groeien. Ook kun je de mand gebruiken als wasmand want er is veel ruimte in de mand beschikbaar. Daarnaast kun je de mand ook gebruiken als speelgoedmand. De kids kunnen prima hun speelgoed uit de mand halen en het speelgoed weer opruimen. Ook zou je er dekens of hout kunnen opslaan en de mand kun je ook gebruiken als decoratie in je woonkamer of slaapkamer.

Marokkaanse rieten mand met deksel

Het verhaal van SOEKS BY ROBIN
SOEKS BY ROBIN is een droom ontstaan midden in de souks (Arabische markt) van Marrakech. Op mijn allereerste reis werd ik letterlijk betoverd door de ambacht, geuren, kleuren en passie van deze stad. Na terugkomst bleef Marrakech in mijn hoofd zitten en ik besloot een tweede reis te maken. Tijdens deze reis leerde ik veel over Marrakech. Ik leerde over de cultuur en het verhaal van de mensen. Ik kwam te weten dat achter de prachtige oranje en roze-kleurige muren en de vele interieur winkeltjes een hectisch en soms agressief leven afspeelt. Ik leerde over de producten en de ambacht die zo puur en anders is dan ik tot dan toe gewend was. Een product is vaak het resultaat van een gezin dat van jong tot oud samenwerkt en volledig leeft van de opbrengsten. Dat verhaal is eigenlijk te mooi om niet te delen met de rest van de wereld. Samen met mijn partners Nadine en Omar hebben we een manier gevonden om met de juiste mensen samen te werken. Eerlijke ambachtslieden die met zoveel passie en zorgvuldigheid de meest prachtige producten maken. En daar ontstond SOEKS BY ROBIN. Een droom die tot werkelijkheid kwam.

Wil je persoonlijk advies op maat? Neem dan gerust contact op via info@soeksbyrobin.com of de contactpagina!

Liefs, Robin